INFOCENTARPolitika

Danas protestna šetnja u Sarajevu

Danas u 11:55 ili simbolično 5 do 12 održat bit će održana mirna protestna šetnja koja će početi sa Baščaršije (ispred Sebilja) do zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Platforme za progres.

Kako navode nezadovoljni su radom aktuelne vlasti: „Nezadovoljni radom aktuelne vlasti, prolongiranjem izbora, korupcijom i aferama, želimo mirnim putem glasno poručiti: Dosta je bilo šutnje!“

“Kroz inicijative, prijedloge, saopćenja za javnost do sada smo ukazivali na mnoge probleme u našoj državi i moguća rješenja u čijem kreiranju su učestvovali svi organi Platforme kao i eksperti koji nisu registrovani članovi Platforme. Po svemu sudeći, bezuspješno. Iz tog razloga smo odlučili mirnom protestnom šetnjom poručiti da je moguće imati stabilnu budućnost bez afera!

Obilježja, natpisi i transparenti uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, koji pozivaju na mržnju i nasilje, su nepoželjni i biće uklonjeni od strane organizatora.

Svim pojedincima, nevladnim organizacijama, političkim subjektima, udruženjima koji su pružili podršku u organizaciji mirne protestne šetnje se nesebično zahvaljujemo, a svi koji se odluče pridružiti našoj protestnoj šetnji dužni su poštovati sve epidemiološke mjere i pravila organizatora“, naveli su iz Platforme za progres.

Okupljanju će prisustvati predsjednici Naroda i pravde, SDP-a, Naše stranke i Nezavisne bosanskohercegovačke liste

Izvor
BUKA Magazin
Back to top button
Close
Close