Podjela letaka i edukativna predavanja na temu „Zaštitimo djecu u saobraćaju“

ZVORNIK – U sklopu realizacije akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju“ koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraća Zvornik, u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva „Semafor“ Zvornik, 1. septembra, u osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Čelopeku, održali su edukativno predavanje i podjelu letaka za učenike prvih razreda.

Cilj ovakvih aktivnosti jeste da se djeca na jednostavan način, prilagođen njihovom uzrastu, pouče o osnovnim saobraćajnim pravilima za pješake i opasnostima koje ih vrebaju na kolovozu, te na taj način doprinesu njihovoj budnosti prilikom učešća u saobraćaju kao i igre u blizini kolovoza, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Akcija Policijske uprave Zvornik i Auto-moto društva „Semafor“ iz Zvornika „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, biće nastavljena u ponedeljak, 4. septembra, u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Zvorniku.

Iz PU Zvornik apeluju na vozače da kretanje svojih vozila prilagode potrebama djece na putu, kako bi izbjegli neželjene posledice.

Back to top button