SPORT

Đoković pauzira do kraja sezone?

Najbolji srpski teniser Novak Đoković mogao bi da propusti US open zbog povrede, rekao je za „Sportski žurnal“ ljekar reprezentacije Zdenko Milinković.

Milinković, koji je i ortopedski hirurg, pregledao je Đokovića i istakao da ga očekuje pauza između šest i 12 nedjelja.

„Na sledećem pregledu će se znati da li ta procena ostaje ili se menja. U tom periodu neće smeti da trenira sa reketom, ali će smeti da radi ostale segmente, kao što je kondicija i slično. Naravno, imaće i određene terapije“, rekao je Milenković za „Sportski žurnal“.

Dakle, Đoković 99% neće igrati na US openu, kao ni u polufinalu Davis Cupa sa Francuskom u septembru, a sva je prilika da će pauzirati do kraja sezone.

„Simptomi se smiruju, bio je kod specijalista u Torontu, na dodatnim ispitivanjima. Konsultovao je i naše stručnjake, naravno i mene jer smo mi odlični prijatelji. Sada je važno mirovanje uz različite vrste procedura koje mogu da utiču na oporavak i smirivanje tegoba. Operacija ostaje krajnja opcija“, rekao je Milenković i dodao:

„Ima koštanu modricu zbog preteranog igranja. Nije dovoljno pauzirao, Novak je takav, stisne zube i igra i pored ozbiljne povrede. To je za mene kao njegovog prijatelja uvek bila velika briga“.

Novak je stigao u Beograd i ove nedjelje održaće konferenciju za medije na kojoj će saopštiti konačne planove za ovu godinu.

Njega je povreda omela na Vimbldonu gdje je početkom drugog seta morao da preda četvrtfinalni susret Tomašu Berdihu.

 

Tagovi
Back to top button
Close
Close