Crna hronikaVIJESTI

Proputovao svijet, a poginuo pred kućom

BANJALUKA – Aleksandar Šteković (25), dugogodišnji član Radničkog kulturno-umjetničkog društva (RKUD) „Pelagić“ iz Banjaluke, poginuo je u padu ispred svoje kuće.

Njegovo tijelo, po riječima šokiranih komšija, pronašla je jutros tetka ovog mladića.

„Nažalost, nije mu bilo spasa. Koliko sam čuo, pao je niz stepenice koje vode prema podrumu, odnosno kotlovnici. Šta reći? Nesreća kakvu ne pamtimo“, rekao je za „Nezavisne“ jedan mještanin, moleći nas da mu ne navodimo ime.

Ulica Stevana Markovića, u banjalučkom naselju Rosulje, gdje se ova tragedija dogodila, je bila obavijena tugom. Kako i ne bi kada su, kako kažu, ostali bez komšije koji je uvijek bio nasmijan, a prije svega – jako dobar čovjek.

Gotovo kod svake kuće u komšiluku okupilo se po nekoliko mještana, koji su sa nevjericom komentarisali ovu nesreću. U kuću ožalošćenih došli su rodbina i prijatelji.

„On je dugo u folkloru. Eto, cijeli svijet je proputovao, a poginuo pred kućom. Njegova majka, osim njega, ima još dvije kćerke“, priča nam jedan mještanin.

Među prijateljima Šteke, kako su Aleksandra zvali, danas je, po saznaju o tragediji, nastao muk. Tek poneko je kroz suze imao snage da kaže da je riječ o nesreći koja ih je sve duboko potresla.

Kako je do nesreće došlo, policija će, zajedno sa ostalim nadležnim institucijama, naknadno utvrditi.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je za „Nezavisne“ da je tijelo pronađeno oko 8.45, te da su uviđaj izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije PU Banjaluka.

„Saslušan je veći broj svjedoka, a dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naložio je obdukciju radi utvrđivanja svih okolonosti koje su dovele do smrti“, navela je Markanovićeva.

Po nezvaničnim informacijama, a po dosadašnjim rezultatima istrage, najvjerovatnije je riječ o nesrećnom slučaju, odnosno da nema elemenata krivičnog djela, ali će obdukcija ipak biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Tagovi
Back to top button
Close
Close