INFOCENTAR

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se ovog jutra odvija po suvim kolovozima uz povoljne uslove za vožnju, dok na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozačima skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Petlja „Mahovljani“ zatvorena je za saobraćaj zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, a vozačima se preporučuje da koriste petlju „Aleksandrovac“.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, te na regionalnom putu Prnjavor-Stanari kod Prnjavorske petlje.

Zbog radova na magistralnom putu Brčko-Bijeljina od 7.00 do 17.00 časova, saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice, pa se vozačima savjetuje da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminerskih radova aktuelne su na regionalnom putu Doboj-Novi Maglaj u blizini naselja Rječica Donja.

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode.

Zbog aktiviranog klizišta jednom saobraćajnom trakom vozi se na regionalnim putevima Ukrina-Gornja Vijaka i Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo.

Na području Federacije BiH magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

Radovi su u toku na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica u blizini tunela Igman i Zenica Jug-Kakanj u mjestu Donji Tičići.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima Žepče-Maglaj, Kolo-Posušje, Simin Han-Priboj i Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja pri prelasku granice, a zbog radova u Crnoj Gori na prelazu Ilino Brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk od 9.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 časova, te Deleuša od 11.00 do 14.00 časova.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Duža čekanja na obavljanje granične kontrole mogu se očekivati, posebno tokom praznika i turističke sezone.

Kako bi se izbjegle neugodnosti i problemi na granicama iz AMS i dalje savjetuju putnicima da provjere sve dokumente, posebno ukoliko su tokom protekle dvije godine bili ukradeni, izgubljeni ili poništeni, da
provjere vrijede li im putni dokumenti /lična karta ili pasoš/.

„Prije putovanja provjerite stanje na graničnim prelazima i izaberite granične prelaze na kojima je manja gužva ili putujte u vrijeme kad se ne očekuje gužva, izbjegavajte putovanje tokom vikenda, budite strpljivi i slijedite upustva granične policije“, preporučuju iz AMS Republike Srpske.

Tagovi
Back to top button
Close
Close