naslovnaSvijetVIJESTI

SAD: Pozivom iz BiH gradu Bostonu upućena teroristička prijetnja

NJUJORK – Policija Njujorka je obavijestila bostonsku policiju o anonimnom pozivu koji je stigao iz BiH, a u kojem je nepoznata osoba uputila terorističku prijetnju Bostonu.

Poziv je stigao na broj za hitne slučajeve 911, nakon čega se u istragu uključio i FBI, piše Fox 25.

Istražni organi u SAD-u još uvijek utvrđuju ozbiljnost prijetnje, ističući da osoba koja je uputila prijetnju nije govorila o detaljima mogućeg napada.

Izvor kanala Fox 25 je rekao i da su tokom telefonskog razgovora bili prisutni šumovi, kao i da postoji mogućnost da je umjesto riječi Boston, osoba koja je uputila prijetnju, izgovorila „Bosna“.

Bostonska policija je saopštila da će u narednom periodu njihovi pripadnici biti oprezni tokom patroliranja ulicama, te da će uputiti više svojih pripadnika na mjesta u gradu gdje se okuplja veći broj ljudi.

Guverner Masačusetsa Čarli Bejker je izjavio da je njegova poruka građanima slična onoj koju su zvaničnici slali od terorističkih napada u Parizu.

„Potreban nam je stalni dijalog i povećana prisutnost policije na mjestima okupljanja građana. To je najbolji način da se spriječe nemili događaji“, rekao je Bujker.

Tagovi
Back to top button
Close
Close