1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Lažnim potvrdama Ljubomir Vidović Beli iz Gradiške do 1,1 milion KM

BANJALUKA – Ljubomir Vidović (40) Beli iz Gradiške prijavljen je banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je na osnovu lažnih otpremnica i potvrda o plaćanju u privatnom preduzeću „Beli Borna“ nezakonito prisvojio oko 1,1 milion KM.

Iz MUP-a Republike Srpske su, navodeći njegove inicijale, saopštili da ga terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi.

Prema nezvaničnim informacijama, Vidović je vlasnik preduzeća „Beli Borna“, preko kojeg je i počinio zloupotrebe. Sjedište ovog preduzeća je u Aleksandrovcu kod Laktaša.

Vidovića policija sumnjiči da je zloupotrebe počinio prilikom kupovine drvnih sortimenta za svoje preduzeće.

– On je sastavljao lažne potvrde i otpremnice i na njima prikazivao lažni bilans poslovanja preduzeća. Takođe je sastavljao i lažne potvrde o plaćanju, prijemu i prodaji drvnih sortimenata. Na taj način on je „zaradio“ pomenuti novac – navodi se u policijskom izvještaju koji je protiv njega dostavljen tužilaštvu.

Inače, Vidović je poznat kao organizator raznih sportskih revija i koncerata poznatih pjevača u Banjaluci. Prije nekoliko godina organizovao je i boksersku i kik-boksersku reviju „Noć svjetskih šampiona“ na banjalučkom Gradskom stadionu.

Vidović je 2013. godine privođen zbog napada na policajca. Sve se desilo tokom aprila te godine kada je policajac naišao na saobraćajnu nesreću u mjestu Dubrave kod Gradiške. U ovoj nesreći učestvovali su Samir Čavalić, koji je vozio „mercedes“ i Goran Galić s „pasatom“. Nakon što je policajac izašao iz auta, vidio je svađu i da je Vidović, koji je bio suvozač u „mercedesu“, napao Galića. Tada je iz CJB Banjaluka saopšteno da je Vidović napao i udario u glavu policajca kada je on pokušao da spriječi dalji napad i maltretiranje Galića. Vidović je sve optužbe negirao i kazao da je policajac potegao pištolj na njega bez ikakvog razloga.

Pokušali smo juče da stupimo u kontakt sa Vidovićem, ali do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ nismo uspjeli.

Atentat

Ljubomir Vidović je 2006. godine preživio atentat kada je pod njegovo vozilo postavljena eksplozivna naprava. „Paklena mašina“ aktivirana je kada je sjeo u automobil. Tom prilikom je zadobio lakše povrede, a vozilo je u potpunosti uništeno. Motiv napada nije zvanično otkriven, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se