naslovnaPolitikaVIJESTI

Usvojen Nacrt zakona o gradu Zvornik

U Narodnoj skupštini danas je usvojen Nacrt zakona o gradu Zvornik kojim je ovoj lokalnoj zajednici predviđena promjena statusa iz opštine u grad.

Uz Nacrt zakona o gradu Zvornik, usvojen je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, koji je promijenjen u tehničkom smislu, a prati Nacrt zakona o gradu Zvornik.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o upravnoj inspekciji, kojim se proširuju uslovi za obavljanje poslova glavnog upravnog inspektora i upravnog inspektora.

Poslove ovih inspektora ubuduće će moći da obavljaju, osim lica koja su radila u organima uprave, i lica koja su radila u lokalnoj samoupravi, sudovima, tužilaštvu, pravobranilaštvu i javnim ustanovama.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su Nacrt novog zakona o oružju i municiji, te ga uputili u javnu raspravu.

U ovaj nacrt zakona ugrađene su odredbe o legalizaciji oružja i amnestiji od odgovornosti kojima se nastoji podići bezbjednost lica i imovine na što viši nivo.

(SRNA)

Tagovi
Back to top button
Close
Close