10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Opredjeljenost za prevenciju i borbu protiv terorizma

Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o izradi strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma. Vlada Srpske je izrazila punu političku opredijeljenost za prevenciju i borbu protiv terorizma, ekstremizma i ostalih pojavnih oblika koji vode terorizmu i dala podršku MUP-u kao nosiocu ovih aktivnosti.

MUP Srpske je zadužen da, po okončanju procesa usvajanja strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma, pripremi prijedlog odluke o formiranju radne grupe Vlade za izradu akcionog plana za prevenciju i borbu protiv terorizma, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Utvrđen nacrt zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Nacrt zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

Ovim zakonom uređuju se mjere za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja, radi obezbjeđenja zaštite gledalaca, takmičara i drugih učesnika sportskih priredbi i imovine, te uslovi za sprečavanje, suzbijanje i sankcionisanje takvog ponašanja, nereda i nasilja prije, za vrijeme i nakon sportskih priredbi.

Ovim zakonom uređuju se i obaveze organizatora, gostujućeg kluba i nadležne organizacione jedinice MUP-a pri održavanju sportskih priredbi povećanog rizika, te uslovi da sportske priredbe što više doprinesu kvalitetu života građana, kao i obaveze organizatora i ovlašćenih nadležnih organa u provođenju tih mjera.

Vlada Srpske usvojila je i Informaciju o situaciji u Fudbalskom klubu /FK/ „Borac“ Banjaluka i donijela rješenje o odobrenju realokacije 160.000 KM sa budžetske rezerve na Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

Sredstva su neophodna za opstanak FK „Borac“ u Premijer ligi BiH, odnosno da bi klub do 10. jula ove godine uplatio 322.000 KM za dobijanje licence i prisustvo izvlačenju takmičarskih brojeva za sezonu 2015/2016. godine, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Ovaj iznos neophodan je zbog ispunjavanja uslova Fudbalskog saveza BiH i pravila UEFA o dugovanjima prema igračima i trenerima, sa kojima su istekli reprogrami za izmirenje obaveza prema njima.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se