14.3 C
Zvornik
21. мај 2024.

Mijanović: Korektno ponašanje učesnika „Marša mira“ na području opštine Zvornik

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida /RVI/ Zvornik Dragislav Mijanović ocijenio je danas da su se učesnici kolone „Marš mira“ korektno ponašali dok su se kretali područjem opštine Zvornik, te da nema potrebe za organizovanjem protesta.

„Nije bilo ispada, nekorektnog ponašanja niti uvredljivih obilježja po srpski narod. Dvije ratne zastave takozvane Armije BiH koje su nosili na dionici puta od Parloga prema Crnom vrhu redari kolone odmah su uklonili“, rekao je Mijanović.

On je dodao da se danas „Marš mira“ kreće prema Cerskoj i planini Udrč, i da izlazi iz opštine Zvornik i ulazi u područje opštine Milići, a potom Bratunca.

„Izlaskom kolone iz područja opštine Zvornik prestaju aktivnosti Udruženja ratnih vojnih invalida i njihovih simpatizera na organizovanju protesta jer za tim više nema potrebe“, rekao je Mijanović.

Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Zvornik saopštilo je 7. jula da će organizovati proteste ukoliko u koloni budu nošene bilo kakve provokativne oznake koje vrijeđaju srpski narod.

Dva učesnika „Marša mira“ prebačena su helikopterom u Tuzlu na liječenje. Riječ je o srčanim bolesnicima koji su vraćeni u Tuzlu radi prevencije, javili su federalni mediji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se