5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Lukač: MUP će iz svojih redova udaljiti kriminalce

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je MUP Srpske odlučan da iz svojih redova udalji pripadnike za koje ima informacije da se bave bilo kakvim kriminalnim aktivnostima.

„MUP Srpske će ubuduće odmah reagovati na osnovnu informaciju i takve ljude udaljiti svojih redova, da to ne bi preraslo u veliki kriminal“, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Komentarišući nedavnu presudu banjalučkog Okružnog suda bivšim inspektorima banjalučkog CJB zbog prodaje droge na području Banjaluke, Lukač je rekao da je to jedan od najkomplikovanijih procesa u Srpskoj koji je rezultirao sudskom presudom.

„Sud je utvrdio krivicu i izrekao presudu. Mogu da utvrde da li su neki inspektori u samom procesu lažno svjedočili ili su svjedočili u korist okrivljenih i mogu opet da ih optuže za lažno svjedočenje“, kaže Lukač.

On je rekao da će MUP Srpske provjeriti da li ima osnova za vođenje disciplinske odgovornosti po pojedinačnim slučajevima.

Lukač kaže da u vrijeme kada je vršena unutrašnja kontrola MUP-a Srpske u ovom slučaju nije bio ministar i da ne može da ocijeni da li su tada preduzete sve mjere i radnje da bi utvrdilo da li ima dovoljno informacija čime se bave inspektori kojima je sada presuđeno i da li je tada mogao da bude proveden neki unutrašnji postupak i spriječene njihove dalje aktivnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara, koji je danas u Banjaluci potpisao Memorandum o policijskoj saradnji sa Lukačem, rekao je novinarima da ne može komentarisati rezultate akcije „Pandora“, jer tu istragu vodi Tužilaštvo BiH posredstvom Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ ili neke druge agencije na nivou BiH.

On je rekao da je moguće da je bilo neke razmjene nekih operativnih podataka od Federalne uprave policije i traženja zahtjeva u vezi sa ovom akcijom.

Banjalučki Okružni sud osudio je juče bivše inspektore Centra javne bezbjednosti Banjaluka Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Mirka Kovačevića iz ovog grada na ukupno 23 godine i tri mjeseca zatvora u vezi sa preprodajom droge na području Banjaluke.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se