5.9 C
Zvornik
24. април 2024.

Britanska rezolucija vratila BiH unazad

Lider Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da je britanska rezolucija o Srebrenici došla u lošem trenutku, da je vratila BiH unazad i ponovo raspirila vatre koje su bile ugašene kada je riječ o međunacionalnim sporovima, različitim pogledima na rat, karakteru rata i svim njegovim posljedicama.

„Trebalo je da nakon 20 godina u BiH sa mnogo više tolerancije i razumijevanja i u znatno pomirljivijoj situaciji dočekamo taj jubilej 20 godina od završetka rata“, rekao je Đokić novinarima u Čelincu.

On je dodao da nikada nije, niti će u ime Socijalističke partije negirati neki zločin, posebno ne težak zločin koji se desio na području Srebrenice u julu 1995. godine.

„Ali, mora biti razumijevanja i za srpske žrtve koje nisu male na području opštine Srebrenica i u Podrinju, a to je oko 3.500 ubijenih vojnika i to najviše civila“, poručio je Đokić.

On je dodao da rezolucije koje donose međunarodne organizacije moraju da budu u funkciji pomirenja, bolje saradnje i razumijevanja, te da doprinose izgradnji boljih odnosa nego do sada.

„Svijet se na ovom pitanju podijelio, velike sile su danas napravile veliku razliku u stavovima, i ova rezolucija samo podstiče sukobe, razlike i podjele, a ne donosi ono što smo željeli – mir, saradnju i viši nivo tolerancije koji su nam potrebni“, zaključio je Đokić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se