13.1 C
Zvornik
24. септембра 2023.

Cvijanović: Rezolucija direktni atak na budućnost Republike Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Vlada Srpske u stalnim konsultacijama u vezi sa sjednicom Savjeta bezbjednosti UN o britanskoj rezoluciji o Srebrenici i da će sjednica Vlade biti održana danas neposredno prije početka sjednice Savjeta bezbjednosti UN.

„Konsultacije u vezi sa ovim pitanjem vrše se u kontinuitetu i u okviru institucija Srpske, ali i sa prijateljima iz inostranstva“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je britanska rezolucija o Srebrenici bila jedna od tema zajedničke sjednice Vlada Srpske i Srbije, kojoj su prisustovali i predsjednici Republike Srpske i Srbije.

„Nama je od samog početka jasan cilj ove inicijative i zato smo bezbroj puta upozorili da ona neće pomoći BiH, već će joj odmoći i učiniti da evidentno unutrašnje nerazumijevanje postane još veće“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da rezolucija definitivno predstavlja direktni atak na budućnost Republike Srpske i da je koncipirana tako da nas onemogući da dalje razvijamo svoje institucije i promovišemo naše pravo na slobodu i pravo na stav.

„Da je riječ o civilizacijskim vrijedostima i dostignućima da se iskaže poštovanje prema žrtvama i njihovim porodicama mi ne bismo imali nikakvu zadršku po pitanju bilo koje rezolucije“, istakla je Cvijanovićeva i dodala da u ovom slučaju nije riječ o tome, nego da se radi o nečemu sasvim drugome, a to je da se kroz jedan politički akt svjetske zajednice obezvrijedi Republika Srpska, da se označi, žigoše, da se zaustavi u svom daljem kretanju.

Prema njenim riječima, BiH je ionako opterećena teškim ratnim naslijeđem, a sve ove godine nije uspjala da izgradi unutrašnje povjerenje, te bi ova rezolucija uništila i najmanju šansu da se to desi u budućnosti.

„Nadam se da će ljudi koji danas budu glasali, razumjeti da je upravo to poruka svega ovog. Ovo je poruka koja dolazi od nas, da se time uništava i šansa za budućnost BiH, a da su građani Republike Srpske itekako svjesni da ona predstavlja direktni atak na njihove živote i budućnost njenih institucija“, istakla je Cvijanovićeva.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
956PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se