15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Rusija: Pravimo kompromisni tekst rezolucije

MOSKVA, NJUJORK – Zamjenik ministra inostranih poslova RF Genadij Gatilov izjavio je da Rusija i ostale stalne članice Saveta bezbednosti pokušavaju da naprave „kompromisni tekst“ rezolucije o Srebrenici.

„Od početka smo želeli da se rezolucijom izrazi podrška Dejtonskom procesu“, rekao je Gatilov za Sputnjik.

„Vraćati se iznova na svu tu priču i određivati ko je kriv za genocid, štaviše, svaljivati krivicu na čitav narod, konkretno Srbe, smatramo kontraproduktivnim“.

U međuvremenu, Predstavnici Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država uputili su ruskoj delegaciji u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija sedmi predlog teksta nacrta rezolucije o Srebrenici, saznaje Sputnjik.

Radi se o prerađenim dijelovima šestog predloga rezolucije oko kojeg juče nije bilo saglasnosti, pa je sjednica ovog tela UN odložena tri puta.

Ruska delegacija proslijedila je najnoviji predlog u Moskvu, gdje se od ruskog državnog vrha očekuje da se izjasni o tome. Srbija za sada nije obaviještena šta piše u tom tekstu.

Sjednica Savjeta bezbjednosti bila je juče zakazana za 16 sati, ali je prvo pomjerena za sat vremena, pa za 21 sat da bi na kraju bila odložena za danas, ponovo u 16 sati.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se