23.1 C
Zvornik
01. октобра 2022.

Izbjegavati duža putovanja zbog visoke temperature

Na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija bez zastoja, uz povoljne uslove za vožnju, ali se zbog najavljene visoke temperature za ovo doba godine preporučuje izbjegavanje putovanja na duže relacije u najtoplijem dijelu dana. Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju sporiju i oprezniju vožnju na dionicama koje vode kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog mogućnosti odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog sanacije klizišta na kosini pored autoputa Gradiška – Banjaluka, lokalitet Kutlešin Gaj, do 22. juna obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj saobraćajnoj traci autoputa, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na Rači, saobraćaj se na dionici magistralnog puta na tom lokalitetu odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Nova Topola – Klašnice jedan, zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema, saobraćaj se od 7.00 do 18.00 časova odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kao i na lokaciji u Novom Gradu prema granici sa Hrvatskom.

Na magistralnom putu Višegrad – Vardište zbog sanacija kolovoza desne trake u dužini od 30 metara saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz povremene petnaestominutne obustave.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, zbog čega će u toku dana biti ovustavljan saobraćaj do 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Na magistralnom putu Nevesinje – Mostar, dionica Bakračuša – Nevesinje jedan na snazi su povremene desetominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja radova.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Karanovac – enitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši – Prnjavor.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 9.00 do 15.00 časova na regionalnom putu Polje – Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci pet, kao i na regionalnom putu Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji od 8.00 do 16.00 časova.

Na regionalnim putevima Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Do 16. maja svaku noć u vremenu od 3.20 do 3.50 časova vršiće se specijalni vangabaritni prevoz na relaciji MEL „Stanić Rijeka“ – MEL „Usora“, pa se vozačima koji se u navedenom periodu budu kretali tom dionicom puta skreće pažnja na oprezniju vožnju i poštovanje lica iz pratnje.

AMS Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske provodi akcije „Vozilo nakon zimskih uslova 2015“ i „Ne kucaj, da se ne bi zakucao“ kojom se želi ukazati na opasnosti kojima su izloženi učesnici u saobraćaju, s naglaskom na one koji koriste mobilni telefon dok voze.

Saobraćaj se na putevima u Federaciji BiH ovog jutra odvija bez dužih zastoja uz povoljne uslove za vožnju.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se