24.4 C
Zvornik
19. мај 2024.

Ilegalno oružje iz Srpske i Srbije prodavali u Švedskoj

BANJALUKA – U međunarodnoj policijskoj akciji „Trzaj“, koja je usmjerena na članove organizovane kriminalne grupe koja je prikupljala ilegalno oružje u Republici Srpskoj i Srbiji i takvim grupama ga prodavala u Švedskoj, uhapšeno je 7 lica.

Lica čiji su inicijali N.Đ, M.Đ, M.V, P.B, Z.J, V.D. i A.Ć. uhapšena su na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina i nad njima je u toku kriminalistička obrada, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Izvršeni su pretresi na sedam lokacija tokom kojih su pronađeni mobilni telefoni, SIM kartice, tri kilograma eksploziva, ručne bombe, puškomitraljez, više municije različitog kalibra, detonatorskih kapisli i drugi predmeti koji se mogu povezati s krivičnim djelom organizovani kriminalitet, a u vezi s krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Akciju su proveli policijski službenici Službe za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP-a Srpske i CJB Bijeljina, uz nadzor Specijalnog tužilaštva Banjaluka, a u saradnji sa policijom Kraljevine Švedske, Srbije i Slovenije.

U saopštenju se podsjeća da je u ranijem periodu provođenja ove akcije, na području Republike Srpske pronađeno i privremeno oduzeto 46 ručnih bombi, dvije električne detonatorske kapisle, automatska puška M70AB2 sa dva pripadajuća okvira i 60 metaka kalibra 7,62 milimetara.

Pronađen je i pištolj marke CZ M70 kalibra 7,65 milimetara sa pripadajućim okvirom i 32 metka, 5.700 tableta „Ksalol“ u originalnom pakovanju od miligram, koje se nalaze na listi opojnih droga-psihotropnih supstanci, 515 grama tableta nepoznatog porijekla u rifuzi na kojima je ispisano „Roche“, za koje se sumnja da sadrže narkotička sredstva, te 845 evra i 40 KM.

Policija Švedske oduzela je na teritoriji te države dvije automatske puške jugoslovenske proizvodnje od lica čiji su inicijali D.T.

Na teritoriji Slovenije pronađeno je i oduzeto 59 bombi, pet automatskih puški i 83 metaka različitog kalibra.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se