10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Snimak intimnog odnosa sa djevojkom postavio na Facebook

BRČKO – Osnovni sud Brčko distrikta u cijelosti je potvrdio optužnicu protiv 25-ogodišnjaka iz Sarajeva zbog osnovane sumnje da je nedopušteno snimio djevojku za vrijeme intimnog odnosa i video snimak distribuisao putem Facebooka.

Optuženi se tereti da je u maju prošle godine video snimak seksualnog odnosa sa jednom djevojkom, koji je bez njene saglasnosti načinio godinu dana ranije, putem Facebooka nedopušteno dostavio njenim poznanicama.

Sekretar brčanskog Tužilaštva Samir Beganović rekao je da su rezultati istrage pokazali da je snimak načinjen u privatnim prostorijama, čime je povrijeđena ličnost oštećene i narušen njen privatni život.

On je dodao da je optuženi počinio krivično djelo neovlašteno optičko snimanje.

Obrazlažući izostavljanje identiteta, odnosno inicijala optuženog, Beganović je rekao novinarima da je Tužilaštvo na taj način željelo da zaštiti žrtvu.

„S obzirom na to da je ovaj par živio u vanbračnoj zajednici i da su poznati u Brčkom, otkrivanjem čak i inicijala optuženog otkrio bi se identitet žrtve“, objasnio je Beganović, ističući da se ovo krivično djelo prvi put procesuira pred pravosuđem distrikta i uopšte pred pravosuđem u BiH.

Za krivično djelo neovlašteno optičko snimanje, Krivičnim zakonom distrikta propisana je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do tri godine.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se