VIJESTIZvornik

Mehanizacija Alumine pomaže u saniranju posljedica od poplava

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ pritekla je u pomoć ugroženom stanovništvu kako bi brže sanirali posljedice poplava i klizišta koji su zadesili i ovaj dio Republike Srpske.

Alumina - vatrogasno vozilo kompanije Alumina na čišćenju sportske opreme ispred Sokolskog doma u ZvornikuPrema riječima Dragane Smiljanić, direktora Sektora integrisane zaštite u najvećem zvorničkom kolektivu, uz puno razumijevanje menadžmenta Kompanije, na raspolaganje  je stavljena pojedina mehanizacija čije angažovanje mnogo znači za ugrožena područja.

„Vatrogasno vozilo sa pripadnicima Vatrogasne jedinice, bilo je angažovano na čišćenju platoa ispred Osnovne škole u Karakaju i sportske opreme iz Sokolskog doma, koju koriste pojedine sportske organizacije u Zvorniku“, ističe Smiljanićeva.

Mašina ULT, vlasništvo kompanije „Alumina“,  osposobljavala je ulice u poplavljenom dijelu naselja Karakaj, dok je pumpa za izvlačenje vode doprinijela  da se brže saniraju posljedice vodenog talasa u podrumskim prostorijama pojedinih stambenih objekata u Zvorniku. Takođe, pumpa „muljarica“ bila je angažovana na crpljenju vode i u pojedinim semberskim selima.

„U planu je da pomognemo stanovništvu Mjesne zajednice Ekonomija gdje su velike naslage mulja  kao  i  druga ugrožena područja gdje postoji potreba za intervencijom naše mehanizacije“, ističe Smiljanićeva.

Poplave i klizišta koji su zadesili zvorničku opštinu i regiju Birač ugrozili su i jedan broj domaćinstava radnika kompanije „Alumina“, tako da je u fabrici formirana komisija za procjenu štete na imovini zaposlenih.

Djelujući po prijavama radnika kojih je za sada oko stotinu, u toku ove sedmice komisija je obišla i sagledala stanje u 60 domaćinstava. Najveće štete, na osnovu do sada identifikovane situacije na terenu, pretrpjelo je 13 domaćinstava gdje su stambeni prostori ugroženi, a znatan je broj i onih kojima su štete djelimične.

Komisija će nastaviti sa radom dok se ne izvrši uvid u svim domaćinstvima radnika kompanije „Alumina“  čija se  imovina   našla na udaru  poplava  i klizišta.

Tagovi
Back to top button
Close
Close