23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Humanost zvorničkih osnovaca

ZVORNIK – U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku u toku su dvije humanitarne akcije.

Humanost zvorničkih osnovaca. Pomo za ugoržene u poplavama (1)Akciju prikupljanja pomoći za, u poplavama ugrožene stanovnike pod nazivom „Jedan učenik – jedna konzerva ili flaša vode“ pokrenuo je Savjet učenika, a podržalo je rukovodstvo ove najveće zvorničke škole.

Predsjednik Savjeta učenika Teodora Božović rekla je da se osnovci nisu zadržali samo na konzervama i vodi nego donose i druge artikle.

– Do sada se preko 400 učenika odazvalo pozivu koji su donijeli preko 700 litara vode, nekoliko stotina konzervi, ali i hranu za bebe, ulje, slatkiše i grickalice, higijenske artikle – rekla je Teodora.

Ona je dodala da nije bilo teško organizovati ovu akciju, što je, kako je rekla, najmanje što u učenici mogli da urade za svoje drugare pogođene poplavom.

Direktor škole Radomir Petrović rekao je da se akcija vodi i na nivou četiri područne škole, dodavši da su je učenici svesrdno prihvatili.

– Akcija je počela juče i završićemo je sutra, kada ćemo sve što smo sakupili predati u zvornički Crveni krst – rekao je Petrović dodavši da je prezadovoljan odzivom učenika, kao i onim što su donijeli, jer roba nije kvarljiva, a itekako je potrebna.

Humanost zvorničkih osnovaca. Pomo za ugoržene u poplavama (2)Školska kreativna sekcija „Vaso Pikaso“ koju vodi Željka Pantelić danas i sutra vršiće prodaju ručnih radova koje su izradila djeca „dekupaž“ tehnikom.

Pantelićeva je ocijenila da su osnovci napravili mala umjetnička djela ukrašavajući tegle, flaše, kutije, razne pločice.

Ona je dodala da je sav prihod od prodaje namijenjen za kupovinu higijenskih i prehrambenih artikala za stanovnike u poplavljenim područjima zvorničke opštine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se