27.4 C
Zvornik
27. јул 2024.

SŠC „Petar Kočić“ održane pokazne vježbe evakuacije u slučaju požara i zemljotresa

U zvorničkom Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ održane su pokazne vježbe evakuacije u slučaju požara i u slučaju zemljotresa u kojima je učestvovalo oko 400 učenika, radnika i profesora. Saša Ilić iz zvorničke Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice, koji je rukovodio vježbom, kaže da su ovo aktivnosti koje će se sprovesti ili se provode u školama.

„U više matičnih škola smo izveli slične vježbe, a u septembru ćemo odraditi i vježbe u Roćeviću, TŠC-u i centralnoj zvorničkoj školi čime ćemo u ove dvije godine zaokružiti krug vježbi u slučaju požara i elementarnih nepogoda u svim matičnim školama,“ naveo je Ilić.

U okviru fakultativnog programa Humanost i bezbjednost koji se po odluci Ministarstva prosvjete i kulture eksperimentalno realizuje u zvorničkoj školi, imaju nastavne jedinice koje se tiču ponašanja u vanrednim okolnostima, te su na prijedlog profesora Stanislava Tomića realizovane današnje vježbe.

Direktorica škole Biljana Pisić istakla je da su u vježbi učestvovali svi učenici i zaposleni u ovoj ustanovi. Zajedno sa učenicima i profesorima radili su predstavnici zvorničkog Crvenog krsta, Službe civilne zaštite, policije i Doma zdravlja.

Source link

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se