20.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Otvorene prostorije udruženja Dječija nada

 

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović sa saradnicima prisustvovao je svečanom otvaranju prostorija udruženja „Dječija nada“ u Zvorniku, kada je i simbolično obilježen Međunarodni dan osoba sa autizmom.

Udruženje „Dječija nada“ pomaže djeci i mladima sa invaliditetom sa područja Zvornika, a u novim prostorijama trenutno rade sa deset mališana. Manuela Čanković, defektolog u udruženju istakla je da će ovo udruženje u 2024. godini realizovati Plan aktivnosti, koji je inovativan i raznolik.

„Radimo nešto što će je jedinstveno za naš grad, a to je edukacijsko-rehabilitacijski boravak, koji podrazumjeva boravak djece od 3 do 14 godina koji imaju razvojne teškoće. Mi smo i osmislili da otvaranje novih prostorija udruženja bude upravao na današnji dan, kada se obilježava „Međunarodni dan osoba sa autizmom”, imajući u vidu da je to jako osjetljiva kategorija, kojoj se treba posvetiti i da imamo najviše mladih sa datom dijagnozom,“ rekla je Čankovićeva.

Gradonačelnik Ivanović je rekao da Gradska uprava ima odličnu saradanju sa udruženjem ”Dječija nada”.

“Cilj je da se djeci sa posebnim potrebama stvore što bolji uslovi kako bi mogli što kvalitetnije da provode svoje vrijeme. Mi ćemo svakako nastaviti da podržavamo ovo udruženje kako finansijski tako i zajedničkim aktivnostima, „ rekao je gradonačelnik Ivanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se