20.4 C
Zvornik
27. април 2024.

U Tršiću održano stručno predavanje za poljoprivrednike

U Osnovnoj školi „Petar Kočić“ u Tršiću održano je predavanje iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje o tehnologiji gajenja soje i zaštiti strnih žita. Događaj je organizovalo gradsko Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti u saradnji sa resornim ministarstvom.

Poljoprivrednici iz Tršića, ali i susjednih sela, dobili su adekvatne preporuke i savjete kako i na koji način najefikasnije zaštititi strna žita od korova, uzročnika bolesti i štetočina, odnosno o čemu se treba posebno voditi računa pri gajenju soje, kako bi zrno bilo kvalitetno, a prinosi zadovoljavajući.

a 1

„Cilj ovakvih predavanja je unapređenje postojećih znanja poljoprivrednih proizvođača u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, a kroz to i intenziviranje iste, te jačanje konkuretnosti i poboljšanja plasmana poljoprivrednih proizvoda. Iskustva iz ranijih godina su pokazala koliko je ovakav model edukacije naših proizvođača koristan i pozivam ih da učestvuju i na narednim predavanjima koja će biti održana na području našeg grada,“ poručio je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

Treće po redu stručno predavanje biće održano danas od 13 časova u prostorijama Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Roćeviću, a planirane su teme „Tehnologija gajenja soje“ i „Tehnologija gajenja kukuruza“. Domaćin četvrtog predavanja biće Oraovac, u četvrtak, 07. marta 2024. godine u prostorijama Osnovne škole „Desanka Maksimović“.

Planirane su teme „Proizvodnja silažnog kukuruza i priprema silaže“, odnosno „Ishrana goveda“. Peto predavanje biće održano u Velikoj sali Skupštine Grada Zvornika 14.03.2024. godine od 13 časova, a zainteresovani učesnici detaljno će biti upoznati sa registracijom i preregistracijom poljoprivrednih gazdinstava, obavezama prema APIF-u, Republičkom pravilniku o ostvarivanju prava na podsticaje i proizvodnji povrća u zaštićenom prostoru.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se