10.9 C
Zvornik
03. мај 2024.

Praznični bazar osnovaca iz Čelopeka na šetalištu u Zvorniku

Učenici, članovi kaligrafske sekcije i domaćinstva, i nastavnici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka, organizovali su prodaju ručno izrađenih i oslikanih radova, čestitiki i slatkiša.

Prema riječima Jelene Erić, nastavnice zadužene za kaligrafsku sekciju, ova grupa učenika počela je u oktobru prošle godine sa fakultativnom nastavom, a praznik posvećen ženama je idealna prilika da pokažu svima šta su do sada postigli.

„Krenuli smo od čistog pisanja kaligrafskim slovima, pa smo došli na ideju da to stavimo na upotrebne stvari, da imaju neku primjenu. Zadovoljni smo odzivom građana, ljudi prepoznaju dječiju kreativnost, trud i zalaganje. Iza nas je dug period pripreme i rada. Više od mjesec dana smo radili da bismo imali ove gotove proizvode koji su danas izloženi“, pojasnila je Erićeva.

ad 2

Kaligrafija je umjetnost lijepog pisanja rukom uz pomoć pera, kista, tinte ili nekog drugog pribora za pisanje.

„Mi smo uvijek spremni da podržimo kreativnost i dostignuća naših mladih sugrađana, pogotovo kada se sve zasniva na njihovoj inicijativi. Ovakve aktivnosti nailaze i na pozitivan odziv građana, a drugoj djeci su odličan primjer, koji treba slijediti,“ rekao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

Grad Zvornik obezbijedio je učenicima prostor za izložbu i prodaju svojih radova, a sve što su zaradili učenici iskoristiće za nabavku repro materijala i za dalji rad ovih školskih sekcija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se