8.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Nedopustivo ponašanje za dres Real

​Vinisijus Žunior je postigao gol vrijedan plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, ali je isto tako mogao i da košta Real Madrid eliminacije.

Fudbalska javnost u Španiji i Evropi je složna – sudija je progledao Vinisijusu kroz prste i morao je da mu pokaže crveni karton zbog hvatanja za grkljan protivničkog igrača Orbana.

Njegovo ponašanje kritikovao je i Predrag Mijatović, legenda Reala i nekadašnji sportski direktor.

„Savjetujem mu da pronađe način da smiri strasti. Dres Real Madrida ne može da trpi takvo ponašanje, možda u nekom drugom klubu može tako, ali ovdje ne. Ne mogu da ga opravdam i neprijatno sam iznenađen. Treba da budemo realni i da kažem da nas je njegov potez mogao koštati crvenog kartona. On ne smije da bude toliko frustriran, već mnogo smireniji da ne bi oštetio svoj tim. Ovako neće postati veliki igrač“, rekao je Mijatović.

On je ipak pohvalio njegove fudbalske kvalitete.

„Vinisijus pravi razliku na terenu, jer je drugačiji od ostalih i zbog toga zaslužuje poštovanje. Jeste odličan, ali mora da promjeni ponašanje. To mu svi govore, pa čak i njegovi saigrači moraju da izvrše uticaj na njega kao da je dijete. Mnogo toga treba da promijeni, jer sve što umije da uradi bolje od ostalih može da pokvari jednim takvim gestom“, naglasio je Mijatović, a prenose „Sportske“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se