17 C
Zvornik
27. април 2024.

Porodica Terzić, nakon gubitka dva člana u požaru, stambeno zbrinuta

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je Srni da je porodica Terzić iz Mokrog, čija su dva člana smrtno stradala u tragičnom požaru koji je zahvatio njihovu kuću, danas stambeno zbrinuta.

„Danas je izvršena nabavka, potpisan notarski ugovor i izvršeno plaćanje stambene jedinice. Trajno je riješeno zbrinjavanje porodice Terzić“, istakao je Jugović.

On navodi da je opština Pale u potpunosti poštovala želju porodice Terzić i sve poteze koje je povlačila u smjeru otvaranja jedinstvenog računa, transparentno vodeći računa o cijelom procesu humanitarne akcije, poštovala je isključivo ono što je bio zahtjev porodice Terzić.

Jugović je zahvalio u ime porodice Terzić svim institucijama – opštinskim i republičkim, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, pojedincima Sarajevsko-romanijske regije, okruženja, nevladinim organizacijama te srpskoj dijaspori koji su doprinijeli da se uspješno realizuje humana akcija za prikupljanje sredstava za stambeno zbrinjavanje ove porodice.

U požaru u Palama stradale dvije osobe

On se nada da će bol, koju porodica ima i koja je nenadoknadiva, bar djelimično biti ublažena ovim ljudskim gestom, jer je na ovaj način pokazana spremnost za iskušenja ove vrste.

„Pokazali smo da smo društveno-odgovorna lokalna zajednica koja je od početka bila sa ljudske strane pri ruci porodici Terzić, a sa druge strane doprinijela da im bude riješena egzistencija. Svi smo položili humani test“, poručio je Jugović.

Jugović naglašava da će porodici i ubuduće biti na raspolaganju.

U kući porodice Terzić, u naselju Karađorđevo u Mokrom kod Pala, 15. januara buknuo je požar i tada su smrtno stradale tridesetrogodišnja majka i njena osmogodišnja kćerka. Izgorjeli su prizemlje i sprat kuće.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se