4.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Konačna rang lista za stipendije u 2024. godini

Iz budžeta Grada Zvornika za studentske stipendije u 2024. godini, izdvojeno je 200.000 KM. Objavljena je i konačna rang lista, na osnovu koje 216 studenata ostvaruje pravo na stipendiju, odnosno, svi koji su ispunili uslove konkursa.

Kategorije za studentske stipendije su: Studenti sa prosjekom ocjena većim od 8.5; Studenti master studija sa prosjekom većim od 9.0; Studenti iz porodica RVI od I-IV kategorije; Studenti slabog materijalnog stanja; Studenti sa smetnjama u razvoju; Studenti iz porodica sa troje i više djece; Studenti prve godine nosioci Vukove diplome; Studenti prve godine Tehnološkog fakulteta i Stipendije po Odluci gradonačelnika. Stipendije za studente slabog materijalnog stanja iznose 300 KM, dok za ostale kategorije su u rasponu od 500 do 1.000 KM, pojasnio je Bojan Ivanović, gradonačelnik Zvornika.

„Polazimo od stava da mladi predstavljaju budućnost ovog grada i na brojne načine nastojimo da im pružimo podršku i to kroz obrazovanje, sport, kulturu. Velika sredstva Grad Zvornik ulaže u oblast obrazovanja, ove godine bi taj iznos trebao biti viši od 5.000.000 KM, počev od predškolskog pa do visokog obrazovanja. Takođe, nastojimo da obogatimo i kulturna dešavanja u našem gradu, kako bi mladi ostali da žive i rade na ovom prostoru,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

Stipendije Grada Zvornika se isplaćuju na vrijeme, od trenutka potpisivanja ugovora, tačnije, isplata počinje u martu mjesecu i traje do oktobra, zatim se u novembru raspisuje novi konkurs u ovom slučaju za 2025. godinu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se