11.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Poginuo dugogodišnji novinar Goran Maunaga

Dugogodišnji novinar Glasa Srpske, Nezavisih novina i agencije Srna Goran Maunaga (65) preminuo je od posljedica povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći koja se desila u mjestu Ljubogošta kod Pala, potvrđeno je Glasu Srpske.

Do nesreće došlo juče na magistralnom putu Pale-Sarajevo kada su se sudarila tri vozila, a istog dana kako saznajemo policija je uhapsila vozača „audija A6“ inicijala M.A  zbog sumnje da je prouzrokovao nesreću.

Maunaga, koji je bio za volanom „hjundajija“ je odmah nakon nesreće prebačen u Bolnicu „Srbija“ u Istočnom Sarajevu gdje nažalost kasnije preminuo.

U nesreći su teško povrijeđene još četiri osobe i to kako saznaje Glas Srpske vozač „golfa“ A.M., njen suvozač A. V. i dvoje maloljetne djece koja su bila u vozilu.

Njima je pružena ljekarska pomoć u Bolnici „Srbija”, nakon čega su prebačeni na dalje liječenje u Federaciju BiH jer je riječ o federalnim osiguranicima, naveli su ranije iz ove pomenute ustanove.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da se nesreća desila juče u 14.55 časova na putu Lapišnica-Ljubogošta u mjestu Ljubogošta.

U nesreći su učestvovala tri vozila „hjundaji“ kojim je upravljao G.M., „audi A6“ za čijim volanom je bio M.A. i „golf“ koji je vozilo lice A.M.

Teške povrede zadobili su vozač „hjundajia“ G.M. kao i vozač „golfa“ njegov saputnik A.V. i dvoje maloljetne djece.

– Vozač „hjundajia preminuo je u bolnici – rekli su u policiji.

Istakli su da je odmah nakon nesreće uhapšen vozač „audija A6“ zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

– Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu – rekli su u policiji.

Biografija Gorana Maunage

Goran Maunaga rođen je 1959. godine u Sarajevu. U Sarajevu je završio Fakultet političkih nauka – odsjek žurnalistika.

Tokom svoje karijeer radio je u Glasu Srpske, agenciji Srna, Nezavisnim novinama. Bio je dopisnik za Večernje novosti i Dnevne novine „Јavnost“.

Objavljivao je tekstove u „Reviji 92“, „Srbija“ i japanskom listu „Asahi Shimbun“ te frankfurtskim „Vestima“ i „Ekstra magazinu“.

Bio je zaposlen u Radiju „Ilijaš“, mjesečnim novinama „Srpska vojska“ i dnevnim novinama „Srpsko Oslobođenje“.

Za objavljene tekstove nagrađivan je od asocijacija povratnika, udruženja za zaštitu imovine, te novinskih kuća u kojima je radio.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se