19.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Osumnjičeni za napad u Moskvi priznali zločin: Sud odredio pritvor

Moskovski sud podigao je optužnice protiv glavnoosumnjičenih za masakr u koncertnoj hali „Krokus siti hol“, koji su uhapšeni u petak.

Basmanski sud u Moskvi sastao se kako bi saslušao osumnjičene, privedene nakon smrtonosnog napada koji je odnio živote više od 130 ljudi.

Osumnjičeni, za koje se vjeruje da su svi državljani Tadžikistana, pojedinačno su se pojavili pred sudom.

Saidakrami Račabalizoda, optužen za napad u koncertnoj hali „Krokus siti hol“, priznao je krivicu, rečeno je „RIA Novostima“ u Basmanskom sudu u Moskvi.

„Račabalizoda je priznao krivicu“, naglašeno je iz suda.

Optuženi je državljanin Tadžikistana. Na ročištu je sa sudijom komunicirao preko prevodioca. Račabalizoda je rekao da je rođen 1994. godine i da ima četvoro djece. Naveo je i da ima prijavljeno mjesto boravišta u Rusiji, ali ga se ne sjeća. 

Prethodno je još jedan optuženi, Dalerdžon Mirzojev, priznao krivicu za zločin.

„Mirzojev je kao dio naoružane organizovane grupe, učestvovao u pucnjavi na građane Ruske Federacije koji su se nalazili u koncertnoj hali „Krokus siti hol“, nakon čega su optuženi zapalili koncertnu halu“, istaknuto je u sudu.

Sud je podigao optužnicu za terorizam protiv tridesetdvogodišnjeg Mirzojeva, a osumnjičenom prijeti kazna doživotnog zatvora, ako bude proglašen krivim.

Treći terorista Šamsidin Fariduni, takođe je priveden u zgradu suda u Moskvi. Fariduni je priznao krivicu za učešće u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ i njemu je sud odredio pritvor u trajanju od dva mjeseca.

Četvrta osoba optužena za teroristički napad, Muhamadsobir Fajzov, doveden je u salu na nosilima.

On je ranjen tokom hapšenja.

Moskovski sud je Fajzovu odredio pritvor u trajanju od dva mjeseca.

Fajzov je radio u berbernici u Ivanovu, javlja dopisnik „RIA Novosti“ iz Basmanskog suda u Moskvi.

Uz pomoć prevodioca komunicirao je sa sudijom. Objasnio je da je rođen u Tadžikistanu 2004. godine. Ima srednje obrazovanje.

„Privremeno je nezaposlen, prije toga je radio kao frizer u berbernici u Ivanovu, gdje je i prijavljen“, objasnio je prevodilac.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se