9.3 C
Zvornik
27. април 2024.

Grad Zvornik: Gradonačelnik i direktori osnovnih škola o novim inicijativama

Inicijativa gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića da svi maturanti osnovnih škola ove godine učestvuju u zajedničkom defileu centrom grada i učešće zvorničkih osnovnih škola u predstojećoj manifestaciji „April – mjesec čistoće“, bile su glavne teme sastanka gradonačelnika Ivanovića i direktora osnovnih škola.

Pomenuta inicijativa o zajedničkom defileu malih maturanata iz svih šest (6) centralnih i 18 područnih škola glavnom gradskom ulicom je iskazivnje društvene odgovornosti, ali prije svega želja da svi svršeni osnovci dožive jedinstvenu uspomenu koju će pamtiti cijelog života, a koja je do sada bila “privilegija” isključivo učenika iz centralne gradske Osnovne škole „Sveti Sava“, poručio je gradonačelnik Ivanović.

„Defile maturanata jedna je od najljepših tradicija u našem gradu i želja mi je da ove godine, po prvi put, u istom učestvuju djeca iz svih zvorničkih osnovnih škola i da na taj način pošaljemo poruku zajedništva i ukažemo da svi učenici zaslužuju jednaku priliku. U narednom periodu ćemo vidjeti šta o ovoj ideji misle roditelji i na osnovu njihovih odgovora ćemo donijeti konačnu odluku. Ukoliko odgovor bude potvrdan, Grad će finansirati organizovani dolazak djece iz škola iz seoskih područja na defile,“ istakao je Ivanović.

Direktori osnovnih škola poručili su da je riječ o kvalitetnom prijedlogu i da će u narednim danima obaviti razgovore sa roditeljima.

„Ideja je veoma lijepa i svaka čast gradonačelniku na tome. Što se tiče učenika naše škole, oni su imali jedan kratak defile u školskom dvorištu. Mislim da bi defile kroz grad značio i djeci i njihovim roditeljima. Da bi ovo realizovali moramo vidjeti prvo mišljenja roditelja, jesu li zainteresovani,“ istakla je direktorka Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Sanja Tanacković.

I ove godine će zvorničke škole aktivno učestvovati u manifestaciji „April – mjesec čistoće“, koja podrazumijeva brojne aktivnosti, a sve u cilju da grad bude čistiji i da se podigne svijest o značaju očuvanja životne sredine. Edukativna predavnja, sadnja novih sadnica drveća, obezbjeđivanje kanti za smeće, samo su dio planiranih aktivnosti koje će biti realizovane tokom aprila.

Na sastanku je iznesen i prijedlog o organizovanju pozorišnih predstava u osnovnim školama širom Zvornika, uz konstataciju da škole u ruralnim područjima vape za ovakvim sadržajima. Grad bi snosio sve troškove, a u predstavama bi uživali predškolci i osnovci od Zelinja do Pilice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se