17 C
Zvornik
27. април 2024.

Grad Zvornik 10. i 11. maja domaćin „Sportskih igara mladih“

Zvornik će 10. i 11. maja biti domaćin i pokrovitelj „Sportskih igara mladih BiH“, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića i predstavnika ove manifestacije.

Učenici od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa područja cijelog grada nadmetaće se u pet sportskih disciplina – atletici, fudbalu, košarci, odbojci i igri između dvije vatre.

AB 9

Takmičenje u atletici biće održano 10. maja u okviru „Dana sporta“ u glavnoj gradskoj ulici, a takmičiće se učenici od prvog do petog razreda. Nadmetanja u ekipnim sportovima biće održana dan kasnije u Rekreativno sportskom centru.

Ponosan sam na činjenicu da je naš grad već 13 godina sastavni dio ove manifestacije, poručio je gradonačelnik Bojan Ivanović.

A 9

„Pozivam sve zvorničke osnovce da učestvuju u najmasovnijem događaju ove vrste u Jugoistočnoj Evropi i iskažu svoj talenat i umijeće, ali prije svega uživaju u druženju i zabavi. U programu ovogodišnjih igara učestvovaće i djeca sa posebnim potrebama i na to sam naročito ponosan, jer sva djeca zaslužuju jednaku šansu“, istakao je Ivanović.

Pobjednici takmičenja u Zvorniku obezbijediće učešće na velikom finalnom takmičenju koje će se tokom juna i jula održati u Sarajevu.

ad 6

„Cilj „Sportskih igara mladih“ je promocija sporta, druženja i zajedništva. Vjerujemo da će odziv u Zvorniku biti veliki. Želja nam je da ukažemo na značaj bavljenja sportom i uopšte značaj fizičke aktivnosti u vremenu kada je pažnja djece i mladih zaokupljena, prije svega, kompjuterima, telefonima i tabletima“, izjavio je menadžer „Sportskih igara mladih BiH“, Anel Bulutović.

Ovogodišnje „Sportske igre mladih“ biće održane u 45 lokalnih zajednica u BiH i okupiće više desetina hiljada učenika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se