23.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Zvornik – počinje ciklus stručnih predavanja iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje

S ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje na području Zvornika, resorno gradsko Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti u saradnji sa Resorom za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a u sklopu svojih redovnih aktivnosti organizovaće ciklus stručnih predavanja iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje za poljoprivredne proizvođače sa područja Zvornika.

Prema ranije utvrđenom planu, prvo predavanje će se održati u četvrtak, 15.02.2024. godine, sa početkom u 13 časova u prostorijama Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Pilici, a planirane su teme – „Zaštita korova i njihovo suzbijanje kod kukuruza“, „Tehnologija gajenja soje“ i „Podizanje novog zasada voća“.

Cilj ovakvih predavanja je unapređenje postojećih znanja poljoprivrednih proizvođača u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, a kroz to i intenziviranje iste, te jačanje konkuretnosti i poboljšanja plasmana poljoprivrednih proizvoda. Sam događaj je jedinstvena prilika za dvosmjernu razmjenu znanja, iskustava i informacija iz oblasti agrara i predstavlja najefikasniji i najučinkovitiji model obuke za poljoprivredne proizvođače.

Prema već pomenutom planu, drugo predavanje biće održano 22.02.2024. godine u prostorijama Onovne škole „Vuk Karadžić“ u Roćeviću,a planirane su teme „Tehnologija gajenja soje“ i „Tehnologija gajenja kukuruza“. Sedam dana kasnije, 29.02.2024. održaće se treće predavanje u prostorijama Osnovne škole „Petar Kočić“ u Tršiću, a poljoprivrednici će se detaljno upoznati sa tehnologijom gajenja soje i zaštitom strnih žita. Domaćin četvrtog biće Oraovac, održaće se 07.03.2024. u prostorijama Osnovne škole „Desanka Maksimović“, a planirane su teme „Proizvodnja silažnog kukuruza i priprema silaže“, odnosno „Ishrana goveda“. Peto predavanje biće održano u Velikoj sali Skupštine Grada Zvornika 14.03.2024. godine od 13 časova, a zainteresovani učesnici detaljno će biti upoznati sa registracijom i preregistracijom poljoprivrednih gazdinstava, obavezama prema APIF-u, Republičkom pravilniku o ostvarivanju prava na podsticaje i proizvodnji povrća u zaštićenom prostoru.

Iz Gradske uprave grada Zvornika pozivaju sve zainteresovane poljoprivedne proizvođače da učestvuju u predavanjima i tako daju lični doprinos razvoju ove privredne oblasti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se