6.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Potpisan Memorandum o razumijevanju i saradnji Grada Zvornika i Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković potpisali su u Zvorniku Memorandum o razumijevanju i saradnji Pravnog fakuleta i Grada Zvornik.

Cilj potpisivanja Memoranduma je uspostavljanje i razvoj saradnje Pravnog fakulteta i Grada, koja će se ogledati u sprovođenju aktivnosti obrazovnog, stručnog i istraživačkog karaktera, kao i u pružanju podrške i davanju doprinosa razvoju Zvornika. Primarni dio saradnje odnosi se na pružanje mogućnosti studentima da prođu studentsku praksu u Gradskoj upravi i javnim preduzećima.

„Protokol podrazumijeva da studenti iz grada Zvornika koji studiraju na Pravnom fakultetu tokom studija mogu da obavljaju praktičnu nastavu u jedinici lokalne samouprave svoga grada, Zvornika, kao i javnih ustanova u našem gradu i time će pored nekog svog teorijskog znanja koje stiču, ostvariti i praktično znanje i sutra biti kvalitetnija radna snaga na tržištu rada“ – istakao je gradonačelnik Bojan Ivanović.

a 10

Zvornik je vrlo važna jedinica lokalne samouprave za razvoj ovog dijela Republike Srpske i uopšte ostanak mladih ljudi ovdje, stoga je potpisivanje ovog sporazuma vrlo značajno, poručio je dekan Pravnog fakulteta Goran Marković.

„Isto tako želimo na ovaj način da pružimo ruku saradnje Gradskoj upravi i da kao Pravni fakultet pomognemo u onoj mjeri u kojoj Grad Zvornik ocijeni da je to potrebno, davanjem pravnih savjeta, pravne ekspertize i saradnjom u svim onim segmentima koji su od zajedničkog interesa“ – rekao je Marković.

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu trenutno studira oko 50 studenata iz Zvornika, a želja svih je da ih bude više. Na sastanku je zaključeno da je Grad Zvornik različitim mjerama podsticao mlade ljude da ostanu i privređuju u svom gradu i da će to biti strateški cilj i u budućnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se