20.9 C
Zvornik
27. април 2024.

Promocija treće knjige Drage Gajića u Domu omladine Zvornik

U četvrtak, 29. februara sa početkom u 18 časova biće održana promocija knjige „Sport u Zvorniku 2020/23.“ autora Drage Gajića u Domu omladine Zvornik.

Drago Gajić jedan je od najiskusnijih novinara sa regije Birač i Zvornika. Kao novinar objavljivao je u predratnom sarajevskom „Oslobođenju“, listu „Naši dani“, tuzlaskom „Frontu slobode“. Poslednjih 30 godina njegove tekstove čitali smo u „Glasu Srpske“, „Večernjim novostima“, „Sportu“ i mnogim drugim.

Čitaoci i zvornička publika su ga ponajviše upamtili kao sportskog novinara, a sve tri knjige objavljene do sada tiču se sportskog rada i izvještavanja. U najnovijoj trećoj knjizi, Gajić sumira sportske rezultate sportista iz Zvornika i kolektiva od najniži rangova takmičenja, pa do profesionalnih sportista na evropskim i svjetskim takmičenjima.

Ova knjiga o sportu u Zvorniku, tretira vrijeme od tri godine, odnosno tri sezone. Obrađeni su rezultati u klupskoj i pojedinačnoj konkurenciji od 1. jula 2020. do 30. juna 2023. godine.

U navedenom periodu, bilo je zaista vrijednih rezultata, koje su naši sportisti postizali na prvenstvima svijeta, evropskim i balkanskim prvenstvima, kao i na prvenstvima Republike Srpske i BiH. Nisu izostali uspjesi i na raznim turnirima.

Knjigu izdaje zvornička izdavačka kuća „ASogla izadavaštvo“, a recenziju potpisuje Tihomir Nestorović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se