5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Poljoprivrednici iz Pilice i gradonačelnik Zvornika zajedno na predavanju o primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

Održano je prvo predavanje, iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje, u prostorijama Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Pilici. Tokom predavanja obuhvaćene su oblasti: Zaštita od korova i njihovo suzbijanje kod kukuruza; tehnologija gajenja soje i podizanje novog zasada voća.

„Ovakav vid edukacije naših poljoprivrednih proizvođača je višeznačajan. Ranija iskustva su pokazala da su stručna predavanja efikasan i učinkovit model obuke za proizvođače. Bilo mi je veoma korisno da se upoznam sa problemima sa kojima se susreću naši poljoprivrednici i ujedno mislim da možemo biti zadovoljni današnjim odzivom. Još jednom pozivam sve naše poljoprivrednike da učestvuju i u narednim predavanjima,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

a 12

Cilj ovakvih predavanja je unapređenje postojećih znanja poljoprivrednih proizvođača u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, a kroz to i intenziviranje iste, te jačanje konkuretnosti i poboljšanja plasmana poljoprivrednih proizvoda. Sam događaj je jedinstvena prilika za dvosmjernu razmjenu znanja, iskustava i informacija iz oblasti agrara i predstavlja najefikasniji i najučinkovitiji model obuke za poljoprivredne proizvođače.

ab 10

Planirano je da sledeće predavanje bude održano u četvrtak, 29.februara u prostorijama Osnovne škole „Petar Kočić“ u Tršiću, a poljoprivrednici će se detaljno upoznati sa tehnologijom gajenja soje i zaštitom strnih žita.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se