29.3 C
Zvornik
15. април 2024.

Еgić predlaže: Od mjesečnog boračkog dodatka izdvojiti po 1 marku za procesuirane borce

Danijel Еgić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, predložio je borcima u Republici Srpskoj da se na dobrovoljnoj osnovi odreknu jedne marke od mjesečnog boračkog dodatka, kao znak solidarnosti procesuiranim srpskim borcima pred Sudom BiH i Tužilaštvom BiH.

„Kao borac Vojske Republike Srpske, neko ko je bio ranjen braneći granice naše otadžbine, a danas kao ministar u Vladi Republike Srpske, istrajaću da dođemo do konačnog rješenja u finansijskoj pomoći za srpske borce koji su procesuirani pred Sudom BiH i Tužilaštvom BiH. Poražavajuća je činjenica da se u ovim institucijama sudi samo srpskom narodu, što je razlog više da ustanemo svi i pomognemo ljudima koji su branili Srpsku! Prijedlog je da se od mjesečnog boračkog dodatka dobrovoljno odričemo po 1 KM, kao znak solidarnosti procesuiranim srpskim borcima, kojima bi sredstva bila doznačena putem lokalnih boračkih organizacija“, rekao je Еgić.

Danas su ovi ljudi stavljeni na optuženičku klupu, a pitanje je da li će na tom mjestu već sutra biti neko od nas, jer pravde u političkom Sarajevu za Srbe nema, naveo je Еgić.

„Samo u prošloj godini kabinet predsjednika izdvojio je 500.000 KM, a tokom 2021. i 2022. isti iznos uplatila je Vlada za podršku procesuiranim borcima. Troškovi odbrane, odlazaka na ročišta, porodice koje ostaju nezaštićene, razlozi su da ustanemo svi. Hrabrost i srpska solidarnost u najtežim trenucima dali su nam Slobodu, vrijeme je da isto to pokažemo i danas, zajedničkim snagama stanemo u odbranu srpskih boraca i poručimo – niste sami“, naveo je ministar.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se