19.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Dodik: Pomjeramo stvari u dobrom pravcu, nezadovoljan samo turista Šmit

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su jedini koji mogu biti kompletno nezadovoljni jučerašnjim razgovorima u Mostaru turista Kristijan Šmit i svjetski putnici koji BiH žele kolonijalni status, a njenim narodima status podanika.

Kao učesnik sastanka, Dodik je naveo da je ohrabren činjenicom da su satima konstruktivno razgovarali i pomjerali stvari u dobrom pravcu.

On je naveo da će se o nečemu dogovoriti brže, a o nekim stvarima sporije.

„Ali, činjenica da naše radne grupe ulažu trud u rješenja, a mi u njihovu implementaciju govori da postoji volja, da vjerujemo u sopstvenu demokratiju, a ne u tuđu demonstraciju sile i nepoštovanja prema nama“, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a navodi da od EU očekuje da vrednuje činjenicu da je evropski put zajednički cilj u vezi s kojim lideri stranaka imaju saglasnost i na kojem zajedno rade već godinu dana.

Dodik je naglasio da EU ne može biti kompletna bez Republike Srpske i BiH u svom sastavu jer je nastala kao mirovni i demokratski projekat da se zaustave vjekovni konflikti u Evropi.

Prema njegovim riječima, i EU i BiH, procesima u kojima odlučuju njihovi lideri, opredjeljuju se jesu li instrument kratkoročnih geopolitičkih interesa u ovim komplikovanim vremenima ili služe ciljevima i narodima koji u njima žive.

„Jedno je sigurno – neću odustati od služenja interesima naroda koji me je demokratski birao i boriću se za naše pravo na istoriju koju pišemo hiljadu godina“, napisao je Dodik na „Iksu“.

Ukratko, zaključio je, BiH može funkcionisati samo kao mala EU ili ne može nikako, puna razgovora i kompromisa koji nisu po volji svakome, ali ne smiju biti na štetu nikome.

U Mostaru je juče održan sastanak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića, te lidera stranaka „trojke“ – SDP-a Nermina Nikšića, Naroda i pravde Elmedina Konakovića i Naše stranke Edina Forte.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se