19.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Dodik: Bez Republike Srpske nema slobode

Bez Republike Srpske nema slobode za srpski narod na ovim prostorima, poručio je Milorad Dodik, predsjednik Srpske na pomenu u banjalučkom naselju Drakulići gdje su obilježene 82 godine od stradanja Srba u Drakuliću, Šargovcu, Motikama i rudniku Rakovac.

– Ovo treba da bude mjesto našeg trajnog sjećanja. Ako nemate svoju državu, onda nema ni slobode. Da je prije 80 godina postojala Republika Srpska, ovog zločina ne bi ni bilo. Zato trajno treba da se borimo za svoju državu i svoju slobodu – naglasio je Dodik.

Dodik je naglasio da mladi ljudi u Srpskoj moraju znati šta se dogodilo u Јasenovcu, Donjoj Gradini, Drakuliću, Pribilovcima….

– Ovo mjesto je mjesto naših stradanja, ali nažalost i naših podjela. Institucije Republike Srpske pripremaju materijal za film, koji će biti snimljen sa temom o zločinu u Drakuliću. Mora da bude i spomen soba u kojoj će biti vjerno prikazano šta se ovdje događalo prije više od 80 godina – naglasio je Dodik. 

Dodik je istakao da ni SAD nisu više što su nekada bile.

– Ne treba ih slušati, jer ne mogu njihovi ambasadori odlučivati kako ćemo mi ovdje živjeti – poručio je Dodik.

Uz brojne građane koji su došli organizovanim prevozom iz Banjaluke, obilježavanju su prisustvovali i zvaničnici Srpske pored Milorada Dodika prisutni su bili predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, srpski predstavnici u institucijama BiH, rukovodstvo grada Banjaluke, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja od javnog interesa proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i NOR-a.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se