23.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Poledica, odroni i smanjena vidljivost

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija nesmetano, ali se vozačima skreće pažnja na moguću poledicu, učestale odrone i smanjenu vidljivost zbog magle na dionicama u kotlinama, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Glamoč-Mlinište, Tuzla-Kalesija-Zvornik, Banovići-Živinice-Dubrave i Tuzla-Kladanj-Vlasenica.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice.

Saobraćaj je zbog odrona potpuno obustavljen na regionalnom putu dionica Vodice-Gornji Podgradci.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog klizišta su na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, kao i regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, na prevoju Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu „Grapska-Kostajnica“ u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.

U FBiH je na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se