17 C
Zvornik
02. мај 2024.

O skrnavljenu spomen-ploče ubijenim srpskim borcima upoznat tužilac

Pripadnici Policijske uprave Zvornik izvršili su uviđaj na mjestu Crni vrh kod Zvornika, gdje su nepoznata lica razbila spomen-ploču postavljenu u znak sjećanja na poginule i zarobljene srpske borce i nestale civile u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, te obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, saopšteno je danas iz Policijske uprave.

Dežurni tužilac je naložio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Na Crnom vrhu kod Zvornika nepoznata lica su razbila spomen-ploču koja je postavljena na mjestu stradanja i sjećanja na 11 pripadnika Vojske Republike Srpske, policije i civila koje su muslimani iz Srebrenice poubijali iz zasjede 10. septembra 1992. godine.

Ubijeni pripadnici Vojske, policije i civila bili su u koloni vozila koje su muslimanske snage na dionici puta prema Crnom vrhu iz zasjede presrele i iz šume otvorile vatru na nedužnu kolonu koja nije imala nikakvo vojno obilježeje niti naoružanje.

U odvojenom slučaju, pripadnici Policijske stanice Zvornik su juče u 1.00 čas uhapsili muškarca čiji su inicijali N.P. iz Šekovića zbog odbijanja da se kao učesnik u saobraćaju podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Kontrolom automobila marke „mercedes“ i muškarca N.P. koji je vozio automobil, policija je pronašla 0,6 grama kokaina.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Povezana vijest: Treći put uništena spomen-ploča ubijenim srpskim borcima na Crnom Vrhu

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se