8.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Nikola Drobnjak i Marija Jokić najbolji sportisti u 2023. godini

Kik-bokser Nikola Drobnjak i član Tekvondo kluba Zvornik Marija Jokić proglašeni su sinoć za najbolje sportiste grada Zvornika u prošloj godini, dok je za najbolji klub proglašen Fudbalski klub „Jedinstvo“ iz zvorničkog naselja Roćević.

Drobnjak je u prošloj godini donio gradu srebrnu medalju sa Svjetskih borilačkih igara, a poziv da učestvuje na borilačkim igrama dobio je kao osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2022. godine. Drobnjakova srebrna jedina je medalja za Republiku Srpsku ikada osvojena na ovom takmičenju.

Srn2024 1 29 2155396 0

Jokićeva je na osnovu rezultata sa internacionalnih turnira kao juniorka u 2023. godini zauzela treće mjesto na Evropskoj rang listi. Ona je osvojila prvo mjesto na multievropskim igrama za juniore, prvo mjesto na evropskom klupskom prvenstvu, drugo mjesto na Prvenstvu BiH za seniore, a izabrana je među 10 perspektivnih sportista Republike Srpske.

Pehare i nagrade Drobnjaku i Jokićevoj uručio je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović na manifestaciji „Izbor sportiste godine grada Zvornika“, čestitajući sportistima na ovom uspjehu.

Srn2024 1 29 2155859 1

„Naši sportisti tokom godine ostvaruju zapažene rezultate i tako promovišu sportove, klubove i grad iz kojeg olaze“, rekao je Ivanović i dodao da je obaveza grada da obezbijedi što bolje uslove za njihove treninge i rad.

Stručni žiri je među 10 izuzetnih sportista grada Zvornika proglasio Ristu Kretiju, člana DŽudo kluba „Sokolovi“, Emiliju Blagojević iz Tekvnodo kluba „Srpski soko“, Filipa Cvijetinovića iz Košarkaškog kluba /KK/ „Drina Princip“, Sandru Popović iz DŽudo kluba „Sokolovi“, Borisa Krstića iz Atletskog kluba „Zvornik“, Vasilija Tomića iz Rukometnog kluba „Drina“, Emu Pajkić iz KK „Sensei“, te Stefana Jerkića iz KK „Zvornik basket“.

Za najboljeg sportskog radnika u 2023. godini proglašen je Aleksandar Pisić, za najboljeg sportistu iz nižeg ranga takmičenja fudbaler Slobodan Radić, dok je najbolji trener Nikola Lazarević.

U oviru manifestacije proglašeni su i talentovani sportisti grada Zvornika, te uručena specijalna priznanja pojedincima za doprinos razvoju sporta u gradu Zvorniku.

U muzičkom dijelu večerašnje manifestacije nastupio je Plesni sudio 001 iz Zvornika.

Izbor sportiste godine održan je u okviru manifestacije „Svetosavska nedjelja“.

Organizator „Svetosavske nedjelje“ je grad Zvornik u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom „Prosvjeta“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se