7.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Izborna utakmica u Srebrenici, šta se sprema? U igri stranci, rudnici i turisti…

Incko je 2012. godine ukinuo Odluku po kojoj su svi Srebreničani po popisu iz `91. godine imali pravo glasa. To bi, prema nezvaničnim saznanjima ponovo mogao da aktivira Kristijan Šmit. Ako to uradi, svi koji su `91 prve živjeli u Srebrenici ponovo će imati pravo glasa, iako više ne žive u toj opštini.

To bi dovelo u pitanje izborni proces, a namjera je da mjesto načelnika dobiju Bošnjaci. Operativni podaci otkrivaju da je jedna od namjera i da se ponovo u fokus stavi pitanje Srebrenice i njenog izdvajanja iz Republike Srpske. U svemu, prema podacima sa terena učestvuju lokalni islamski službenici, piše ATV. Mnogi bi  da se na taj način dokopaju rudnih bogatstva koje krije područje Srebrenice i da sve to podijele sa strancima.

Nekima je cilj izvorište „Crni Guber“. Strancima koji diriguju iz Londona, navodno, pomažu i pojedinci iz opozicije u Republici Srpskoj. Neki bi mogli da ponude svog kandidata za načelnika opštine i tako zakomplikuju situaciju. Tako bi napravili probleme zajedničkom kandidatu srpske liste za Srebrenicu, i samo pomogli strancima da vršljaju po teritoriji Srpske. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se