6.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Danas počinje „Svetosavska nedjelja“

U Zvorniku danas počinje tradicionalna manifestacija „Svetosavska nedjelja“, u okviru koje će biti otvorena izložba, održano predavanje i koncert duhovne muzike, te odigrane pozorišne predstave.

Iz Gradske uprave je najavljeno da će na otvaranju ove manifestacije nastupiti učenici i profesori Tehničkog školskog centra Zvornik i Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“, a biće otvorena i izložba „Šah cara Dušana“ vajara Darka Juroševića.

Sutra će biti održan koncert duhovne muzike Prvog zvorničkog pjevačkog društva „Izvornik“, a u srijedu, 24. januara, svetosavski koncert Kulturno-umjetničkog društva „Sveti Sava“.

Svetosavsko predavanje Rastka Jovića, redovnog profesora Bogoslovskog fakulteta u Beogradu, biće održano u četvrtak, 25. januara, a Svetosavska svečana akademija, na kojoj će besjediti pjesnik Goran Vitić, biće održana u petak, 26. januara.

Na Svetosavskoj akademiji nastupiće Bogdan Stjepanović i Marija Nagraisalović, te učenici i profesori Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“, Osnovne škole „Sveti Sava“ i Osnovne škole „Vojin Komadina“.

Izbor sportiste grada Zvornika biće održan u ponedjeljak, 29. januara.

Svetosavske svečanosti u Zvorniku održavaju se od 1993. godine u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“, grada Zvornika i Srpske pravoslavne crkve Zvornik.

Planirano je da događaji budu održani u Domu omladine u Zvorniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se