25.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Biković: Film „Sluga 2“ je blokbaster sa dušom

Producentska kompanija koja je napravila prvu komediju „Sluga“ (2019), koja je postala najgledaniji ruski film svih vremena, poslije toga imala je još jedan film koji je to nadmašio, a „sada sa „Slugom 2“ pokušavaju da nadmaše sami sebe treći put – rekao je glumac Miloš Biković koji glumi u novom nastavku ruske komedije.

 To znači da razmišljaju ne samo u ekonomskim okvirima, nego su našli neku zlatnu formulu kako da film ima smisla, dušu, toplinu, bude duhovit, raskošan, lijep i vješto napravljen. Oni prave blokbastere sa dušom – istakao je glumac.

Ekipa filma „Sluga 2“ na čelu sa rediteljem Klimom Šipenkom se nada da će nastavak nadmašiti prvi dio, a Biković je dodao da niko u ekipi ne bi učestvovao u njegovom pravljenju da smatraju da nema „iks faktor, ono nešto, toplinu“.

Biković je je rekao da u drugom filmu ponovo igra isti lik iz „Sluge“, ali je sada ulozi pristupio na drugačiji način, i junak koji je bio razmažen, bahat i koji je trpio radnju, postaje dobronamjeran i aktivan u prevaspitavanju glavne junakinje, u tumačenju Aglaje Tarasove.

– Odabrao sam da se bavim glumom zato što mi daje mogućnost da radim nešto novo, da se igram. Tako doživljavam mogućnost da budem u bestežinskom stanju, da jašem konje… Mačevanje, pucanje i svakakve stvari koje sam morao da probam, klizanje, fudbal i boks, sve je to nešto čime sam morao da se bavim zbog glume – rekao je Biković.

Prema njegovim riječima, „učenje novih stvari čovjeka održava oštrim, vitalnim i možda mlađim nego što jeste“.

Radnja „Sluge 2“ dotiče epohu Napoleonskih ratova, odnosno invaziju na Rusiju 1812. godine, a Biković je dodao da je veći budžet od prvog dijela omogućio „film u kom postoje raskošne bitke, balovi, kostimi i zamkovi“.

Biković je naglasio da Rusi u svojoj istoriji imaju važne pobjede među kojima je ona nad francuskim vojskovođom Napoleonom Bonapartom, pa će u ostvarenju „Sluga 2“ gledaoci imati prilike da „vide i taj dio istorije, a ne samo da se dobro zabave“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se