15.9 C
Zvornik
01. мај 2024.

Vasiljević: U novembru evidentiran manji broj krivičnih djela

Na području Policijske uprave Zvornik u novembru je evidentirano 55 krivičnih djela, što je za 12,7 odsto manje u odnosu na isti period lani, rekao je načelnik ove uprave Aleksandar Vasiljević.

Vasiljević je na konferenciji za novinare rekao da je ukupan broj narušavanja javnog reda i mira manji za 26,9 odsto, dok je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda veći za 48,3 odsto.

Ukupan koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela na području Policijske uprave Zvornik za novembar je 83,6 odsto, dok je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu 66,67 odsto, što je za 4,17 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Vasiljević je rekao da se na osnovu ovih pokazatelja može konstatovati da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik zadovoljavajuće.

Kada je riječ o saobraćajnim prekršajima, Vasiljević je rekao da je u novembru broj saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima manji za 50 odsto, sa lakše povrijeđenim za 37,5 odsto, dok je broj nezgoda sa materijalnom štetom povećan za čak 117,6 odsto.

Vasiljević je naglasio da je ukupan broj povrijeđenih lica u novembru manji za 56,3 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet u Policijskoj upravi Zvornik Srpko Milošević rekao je da su u novembru u oblasti zloupotrebe droge otkrivena dva krivična djela, što je za 100 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

On je dodao da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv jednog glica, koje je povratnik u činjenju ovih djela.

Prema njegovim riječima, u novembru je oduzeto 34,7 grama marihuane, 8,2 grama kokaina, 248,1 gram spida.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dragoslav Ostojić rekao je da je u novembru policija kontrolisala 1.440 učesnika u saobraćaju, izdala 1.446 prekršajnih naloga i nadležnom sudu podnijela 16 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

„Iz saobraćaja je u novembru isključeno 11 vozila i 155 vozača, od kojih 146 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a šest zbog vožnje pod uticajem droge“, naveo je Ostojić.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se