25.9 C
Zvornik
28. април 2024.

Snijeg u sjeverozapadnim krajevima, poledica u višim predjelima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u višim predjelima i preko planinskih prevoja u sjeverozapadnim krajevima kolovozi su mjestimično zasniježeni, dok je poledica zbog niske temperature moguća i u ostalim višim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske saopšteno je da su kolovozi pretežno mokri i klizavi, te da je povećana opasnost od odrona na dionicama u usjecima.

Zbog teretnog vozila koje se pokvarilo na magistralnom putu Banjaluka – Crna Rijeka na izlazu iz Krupe na Vrbasu prema Crnoj Rijeci saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu granični prelaz Rača – Balatun saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici regionalnog puta Rača – Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

Privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na diomnicama magistralnog puta Johovac – Rudanka i Rudanka – Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj – Rudanka.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Radi izvođenja radova bušenja i miniranja na kamenolomu „Grapska-Kostajnica“, privremeno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča, u mjestu Kostajnica, grad Doboj.

Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Za vrijeme trajanja radova na rekonstrukciji dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Radovi su u toku na dionicama magistralnog puta Vlasenica – Han Pijesak jedan, Han Pijesak jedan – Han Pijesak dva i Han Pijesak dva – Sokolac.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, zbog izgradnje enzinske stanice na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška – Banjaluka.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putu Prijedor tri – Koprivna, gdje su u toku radovi.

Na dionici regionalnog puta Prijedor tri – granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko puta.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od klizišta na dioonici regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila na regionalnom putu Mačkovac – Piperi zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Obustavljen je saobraćaj za sva vozila i pješake u Banjaluci u Ulici put srpskih branilaca, u zoni mosta preko Široke Rijeke, zbog rekonstrukcije, odnosno izgradnje novog mosta.

Za vrijeme trajanja obustave, teretni saobraćaj preusmjeren je na brzi put Banjaluka – Laktaši.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na mostu Kralja Aleksandra na putnom pravcu Brodar – granica Republike Srpske/Srbije /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila brzina kretanja ograničena na 20 kilometara na čas.

Na području FBiH snijega na kolovozu ima na putevima Ripač – Vrtoče, Bosanski Petrovac – Lanište – Ključ, Priluka – Glamoč – Mliništa, Kupres – Šuica – Livno i Tomislavgrad – Šuica, kao i na prevojina Oštrelj na
putu Bosanski Petrovac – Drvar, Rostovo /Novi Travnik – Bugojno/ i Makljen /Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje/.

Poledica je izražena na putu Sanski Most – Vrhpolje.

U toku su radovi na magistralnim putevima Jablanica – Mostar, Novi Travnik – Bugojno, Bilješevo – Lašva, Ključ – Sanski Most i Čevljanovići – Nišići.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje – Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se