10.9 C
Zvornik
07. мај 2024.

Održan koordinacioni sastanak o migrantima na području Zvornika

Danas je u Zvorniku, na inicijativu Dobrice Kucalovića, savjetnika u Ministarstvu bezbjednosti BiH, održan koordinacioni sastanak na temu migrantske situacije na području grada Zvornika.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović, predstavnici Granične policije BiH, jedinica Zvornik, predstavnici Policijske uprave Zvornik i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) razgovarali su o stanju migracija na području grada Zvornika i uticaju na lokalnu zajednicu.

ac 3 rotated

Na sastanku je istaknuto da u proteklom periodu nisu zabilježena krivična djela i prekršaji na području koje pokrivaju jedinice iz Zvornika, a da je broj registrovanih nelegalnih migrantskih prelazaka neznatno smanjen. Ponovljena je i odluka Republike Srpske o zabrani formiranja migrantskih kampova na teritoriji Srpske, što se u praksi i realizuje, kao i da u poslednje vrijeme nema registrovanih zadržavanja migranata na području grada.

Međunarodna organizacija za migracije ima mobilne timove, koji su podrška u radu Službe za poslove sa strancima i jedan takav tim operativan je na području Zvornika. Ova organizacija u saradnji sa zemljama regiona prati kretanje migranata na terenu.

Kao rezultat inicijative, dogovoreni su tromjesečni sastanci, koji će se održavati u Zvorniku.

a 4

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se