7.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Skupština produžila radno vrijeme nedeljom

ZVORNIK – Odluka o produženju radnog vremena trgovinskih i zanatsko-preduzetničkih radnji nedjeljom u gradu Zvorniku donesena je s ciljem da se podrži razvoj trgovine i privuče kupce iz okolnih gradova i opština. Gradonačelnik Bojan Ivanović ističe nekoliko razloga koji su uticali na donošenje ove odluke.

 – Prvi je dolazak velikih trgovinskih lanaca kojih ranije bilo ovdje i otvaranja tržnog centra. To nam daje preduslov da Zvornik postane jedan trgovinski centar u koji će dolaziti ljudi iz okolnih gradova i opština i tu trošiti svoj novac – rekao je gradonačelnik, dodajući da prisustvo ovih lanaca stvara pretpostavke da Zvornik postane važan trgovinski centar, privlačeći ljude da troše svoj novac upravo u tom gradu.

Prije donošenja ove odluke, veći broj građana je vikendom obavljao kupovinu u drugim gradovima, kao što su Tuzla ili gradovi u Srbiji, što je rezultiralo gubicima za lokalne trgovce.

Nakon usvajanja odluke, radno vrijeme nedjeljom će biti produženo od 06:00 do 18:00 časova. Ova odluka stupa na snagu osam dana od dana donošenja, pružajući trgovcima dovoljno vremena da se prilagode novim uslovima rada. Očekuje se da će ovo poboljšanje radnog vremena doprineti ekonomskom razvoju grada Zvornika i ojačati lokalnu trgovinu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se