20.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Mrkajić: Od petka inicijativa za smjenu Dedića

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Bratunac Marko Mrkajić rekao je danas Srni da će do petka, 15. decembra, biti formulisana i podnesena inicijativa za smjenu potpredsjednika bratunačke Skupštine Vehida Dedića zbog njegovog ratnog puta i priznanja da je bio pripadnik zloglasnog odreda „El mudžahedin“.

Prijavu protiv Dedića zbog ovih prijetnji, u petak, 8. decembra, podnio je predsjednik Udruženja građana „Istočna alternativa“ Republike Srpske Vojin Pavlović.

On je Srni potvrdio da je podnio prijavu protiv Dedića zbog njegove ratne biografije, učešća u zloglasnoj jedinici „El mudžahedin“ i prijetnji, te naveo da postoji video-snimak na društvenim mrežama u kojem Dedić govori o svom ratnom putu i želji da kolje sve što je srpsko.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina obaviješten je o prijavi protiv Dedića i naredio je preduzimanje mjera na dokumentovanju krivičnog djela javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje.

U Policijskoj upravi Zvornik Srni je rečeno da je policija u Bratuncu 8. decembra primila prijavu zbog širenja mržnje na nacionalnoj osnovi.

„Bratunačka Policijska stanica primila je prijavu koju je podnijelo lice iz Bratunca čiji su inicijali V.P. koje je navelo da, zbog tih prijetnji, strahuje za ličnu i bezbjednost građana svoje nacionalnosti“, naveli su iz Policijske uprave Zvornik.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se