2.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Alumina i Boksit potpisali ugovor o nastavku saradnje

Kompanija „Boksit“ iz Milića potpisala je ugovore o nastavku saradnje sa zvorničkom „Aluminom“, objavljeno je na sajtu ove kompanije.

 – Sa fabrikom „Alumina“ iz Zvornika, kao veoma važnim strateškim partnerom, nastavlja se poslovna saradnja, koja je izuzetno dobra, sa novom, odnosno postojećom Upravom, pa kao rezultat toga potpisani su: Ugovor, za period od tri godine, vezano za kupoprodaju rude boksita, a vrijednost ugovora je približno 90.000.000,00 KM, potom Aneks dugoročnog ugovora, po pitanju kupoprodaje rude boksita u 2024. godini – stoji u objavi.

 U toku su pripreme ugovora, vezano za kupoprodaju hidrata, u iznosu od 20.000 tona, na godišnjem nivou, kao i prevoz roba fabrike „Alumina“ na evropskom tržištu, oko 50.000 tona, na godišnjem nivou.

 – Vrijednost poslova u idućoj godini, po pitanju roba i usluga, iznosiće približno 50.000.000,00 KM. Pored navedenog, očekivati je da će Specijalistički medicinski centar Kompanije „Boksit“ obaviti sistematske preglede zaposlenih u „Alumini“, kao i da će „Drina osiguranje“ pružati određene usluge, iz oblasti osiguranja zaposlenih i imovine. Imajući u vidu da oba Kolektiva svoje robe i usluge dominantno prodaju na evropskom, odnosno svjetskom tržištu, gdje su prisutni mnogobrojni problemi i poremećaji, da bi se sačuvala poslovna stabilnost i ostvarila i profitabilnost, neophodno je da se međusobna saradnja, uz puno razumijevanje i uvažavanje, kakva je i danas, radi dobrobiti oba kolektiva, nastavi – navodi se u objavi koju je potpisao predsjednik Kompanije i Grupacije „Boksit“ Rajko Dukić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se