14.3 C
Zvornik
09. мај 2024.

Zvorničko jezero doživjelo turističku bum

Zvornik je u ovoj sezoni turistički bio veoma posjećen. Grad je obezbijedio razne turističke ponude, a za ATV jutro je govorila direktor Turističke organizacije (TO) grada Zvornik Ivana Đokić Milanović.

„Zvornik je i ove sezone bio izuzetno posjećen. Svako ko je došao u grad mogao je da pronađe sadržaj po svom ukusu. Na kraju smo godine, iza nas je veliki broj manifestacija i sadržaja koje smo uveli i upotpunili turističku ponudu. Spomenuću „Zvorničko ljeto“ u avgustu kada je sedam dana grad vrvio od turista. Takođe TO Zvornika realizovala  je projekat „Stopama Karalja Aleksandra Prvog Karađorđevića“ gdje smo našu ponudu uvezali sa susjednim Malim Zvornikom. Svaki mjesec se pojavi zahtjev da se sprovede tura koja obuhvata tih pet tačaka“, kaže Đokić Milanović.

Zvorničko jezero je prepoznato kao destinacija koja je doživjela turistički bum.

„Sve je više kuća za odmor koje nude potpuni užitak na samom jezeru u očuvanoj prirodi. Veliki broj kapaciteta je tokom ljeta bio popunjen. Sve nas to u TO raduje. Zbog toga smo mi u Zeljinju koje se nalazi Zvorničkom jezeru se potrudili da pronađemo i uobličimo turističke sadržaje koje će turistima kada dođu i pitaju domaćine šta je to još što mogu da rade u Zvorniku, da mogu da im preporuče. Tako smo vodenicu u kojoj je sniman čuveni film Leptirica označili tablom. Planinarsko ekološko udruženje „Korak“ koje je veliki saradnik TO Zvornik, vrlo su aktivni na terenu, prepoznaju sve i u saradnji sa nama realizujemo brojne kvalitetne projekte“, kaže Đokić Milanović.

Ona ističe i da se markirala staza od jedne kuće za odmor do najstarije vodenice u selu.

„Zvornik je prepoznat kao centar tranzitnog turizma, gdje god da krenete Zvornik je nezaobilazan. Ko želi da ga više upozna tvrđava Đurđev grad je prava preporuka za to“, kaže Đokić Milanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se